duminică, 22 septembrie 2013

Cat de mult se mosteneste miopia? Intelegerea miopiei



Cei mai mulți oameni cred că au miopie datorita genelor. Dacă acest lucru ar fi adevărat in totalitate, recomandarea exercitiilor pentru miopie ar fi inutila. Din moment ce nu se pot schimba genele tale, oricate exercitii ai face, cu acest tratament pentru miopie nu vei scapa de ochelari.

Cu toate acestea, cele mai recente dovezi au aratat ca miopia deobicei este dobandita si nu mostenita!


Despre exercițiile de ochi pentru miopie

Miopia în general nu este moștenită, dar dobândita ca urmare a obiceiurilor daunatoare pentru vedere. Poți elimina miopia prin schimbarea acestor obiceiuri și efectuarea de exerciții specifice pentru ochi ca tratament pentru miopie.

Mulți oameni sunt dezinformati cu privire la miopie, iar oftalmologii au un interes în păstrarea acestei informații inexacte. De ce? Pentru că, dacă miopia a fost moștenita, singura modalitate de a o putea trata este prin operatie sau prin purtarea de ochelari pentru tot restul vietii. Ambele opțiuni sunt scumpe, având în vedere că persoanele cu miopie de obicei au nevoie de prescriptii din ce in ce mai puternice de-alungul timpului.

Miopia nu se moștenește

Statisticile arată că un procent foarte mic (aproximativ 2 %) din populație s-a nascut cu deformare oculara care provoaca miopie.

În funcție de locul în care te afli în lume, prevalenta de miopie la adulți variază de la 25 % pana la 80% . Aceste cifre sunt în creștere. Într-un studiu în 1971-1972 în Statele Unite, 25 % din populație s-a dovedit a fi mioapa. Într-un alt studiu, folosind aceeași metodă, în 1999-2004, prevalenta de miopie a urcat la 41%!

Acum știm de fapt ca genele noastre nu se schimbă atât de repede. Teoria evoluției ar sugera că este nevoie de milioane de ani pentru cea mai mică modificare genetică să apară. Acum este larg acceptat faptul că factorii de mediu joacă un rol imens în a decide dacă dezvoltam sau nu dezvoltam miopia.

Sigur, este posibil să aveți o predispoziție genetică spre dezvoltarea de miopie, de aceea miopia predomina adesea in familie, dar există de asemenea, o componentă din mediu, care decide dacă vom face sau nu miopie, o componentă care iti oferă controlul.

Intelegerea miopiei

Miopia apare ca urmare a alungirii globului ocular. Pentru ca globul ocular este mai lung decât ar trebui să fie, imaginea nu se formează pe retină, ci în fața lui , ceea ce provoaca vederea încețoșată. Persoanele cu miopie pot vedea deobicei, obiecte apropiate, dar nu pot vedea clar pe cele îndepărtate.

Cercetările au arătat că mai mulți factori ar putea conduce la dezvoltarea de miopie . Când oamenii isi forțeaza ochii să se uite la obiecte apropiate, continuu (ecranul calculatorului sau a televizorului, un notebook, carte, etc), ochii lor pierd incet din flexibilitatee și a deveni " specializati" în privitul de aproape.

Multi elevi sunt diagnosticati cu miopie și educația are de jucat în acest sens un rol imens. Copiii petrec 6-7 ore la școală, scriind în caiete sau citind din cărțile lor, iar apoi se întorc acasă și petrec inca 4 ore de joc jocuri pe calculator sau privind la TV. Faptul că vederea lor este afectată nu este suprinzator.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu